Qui em fa viure intensament, i tan intensament!

Qui em fa viure intensament, i tan intensament!

Barcelona des del Masnou

Barcelona des del Masnou
Vistes des de la platja

dissabte, 11 de setembre del 2010

Cinema i alcohol: perillosa combinació.

És sabut que el consum d'alcohol en quantitats de risc augmenta el risc de patir afeccions com la cirrosi hepàtica, càncer de fetge, així com augmenta el risc de patir accidents de trànsit, laborals i problemes sociofamiliars (violència de gènere). No pretenc a través d'aquestes paraules fer un monogràfic sobre l'alcohol i les seves conseqüències per a la salut, ni parlar tampoc dels diversos tractaments que sobre l'alcoholisme es poden fer des d'una consulta mèdica i/o psicològica, sinó anotar un pensament que, recurrent, em ve al cap cada vegada que en una sèrie televisiva i/o pel·lícula, un dels personatges té un problema més o menys greu, recorr a la barra d'un bar i a la ingesta d'una copa d'alcohol d'alta graduació. I no només això, sinó que es veu com a mesura que va prenent copes, el seu comportament va variant, i fins i tot la seva situació millora, sobretot quan comparteix les copes amb un amic, que li fa de confident. Sense l'alcohol això no podria succeir! És el missatge que cala a l'inconscient col·lectiu dels espectadors. Voldria matisar que, en una sèrie que ara està molt de moda a TV3, La Riera, en un dels capítols recents, un actor que fa de mossèn acut a la casa d'una molt bona amiga, que el convida a dormir, i la veu en roba interior, es ruboritza perquè se suposa que li agrada, i posteriorment quan ella es retira a dormir, es veu com ell ofega els fogots en UNA ALTRA COPA D'ALCOHOL! Resum: el missatge que cala a l'inconscient és que si tenim qualsevol casta de problemes, i fins i tot repressió sexual, que millor que prendre's una copa d'alcohol, i no de cervesa ni de vi, sinó de whisky, vodka,... Un últim apunt que faria, ara que estam en època de verema, és que si alguns estudis demostren que un 'xupito' de vi potser cardiosaludable, però no més eeeh?, per què els que es dediquen a envasar-lo no creen l'envàs minidosi que podria ser servit fins i tot a les farmàcies com a medicament?

5 comentaris:

 1. Em sembla una anàlisi del que ocorre a les pel·lícules del cinema o de la televisió molt correcte. No se m'havia ocorregut, però està molt clar. Això abans passava amb el tabac, ara està una mica restringit. Endavant!

  ResponElimina
 2. Uep com va? N'hi ha que no veim televisio i si veim alcoholics a les barres del bar, cada vegada son menys, esta prohibit fumar a la barra del bar i tabac va conjuntament amb beure, no sempre. A partir de gener hi haura menys gent als bars

  ResponElimina
 3. Ei, has plasmat molt bé aquest tema. No deu ajudar gens als alcohòlics veure als actors com apaquen les penes en alcohol. Ja saps que és un tema molt sensible per a mi i que l´hem viscut de molt a prop. Petonets

  ResponElimina
 4. Tens molta de raó amb tot el que dius. Els missatges subliminals que emeten molts de programes, pel·lícules, anuncis o el que sigui són molt perillosos.

  M'ha agradat el final del teu escrit quan dius això de l'envàs minidosi,ehhehehehe...

  ResponElimina